Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba - kako do blistavog osmeha?

Danas su sve popularniji proizvodi koji Vam omogućavaju samostalno izbeljivanje zuba. Ovi proizvodi mogu oštetiti tvrda i meka tkiva u vašoj usnoj duplji. Izbeljivanje zuba je efektivno i zdravo samo ako se obavlja pod nadzorom stomatologa. Pozovite 064 0 30 80 40 i stvorite blistavi osmeh uz naše stomatologe.

Da li su i Vaši zubi izgubili belinu i sjaj koji su imali ranije?

Želeli biste da zaboravite na žute zube i nasmejete se bez ustezanja i puni samopouzdanja?

Da li biste se i Vi osećali lepše i privlačnije kada biste dugoročno mogli da imate snežno beli osmeh?

Studije su pokazale da osobe sa belim zubima i lepim osmehom deluju srećnije, uspešnije i zdravije. Iste studije su pokazale da 29% ljudi na Vašem licu prvo primeti Vaš osmeh.

Želeli mi to ili ne, naš osmeh ostavlja izuzetno jak prvi utisak, kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Jednostavno, blistav osmeh utiče na Vašu pojavu mnogo snažnije I pozitivnije nego žuti zubi.

Konzumiranjem razne hrane i pića koja manje ili više utiču na naš osmeh, vremenom gubimo željenu belinu, naročito ako ne održavamo redovno oralnu higijenu.

Danas na internetu možete pronaći različite načine izbeljivanja zuba. Od prirodnih, preko hemijskih koje možete kupiti sami u drogerijama do onih koje Vam preporučuje ili obavlja stomatolog.

Soda bikarbona, kurkuma, kokosovo ulje, jabukovo sirće i hidrogen neki su od “prirodnih“ preparata koji se preporučuju na raznim internet stranicama. Sa njima ne možete postići željene rezultate i postoji mogućnost da oštetite tvrda i meka tkiva u usnoj duplji.

Hemijski preparati koje možete kupiti u drogerijama ili ih koriste stomatolozi su kiseline, vodonik peroksid i karbamid perosid. Izbeljivanje zuba predstavlja reakciju oksidacije između kiseline i pigmenata na površini zuba.

Samostalnom kupovinom raznih preparata u drogerijama izlažete Vaše zube nekontrolisanoj količini kiseline neodređene pH vrednosti koja dovodi do oštećenja gleđi i možete uzrokovati potpuno propadanje zuba.

Stomatološko izbeljivanje zuba predstavlja najbezbedniji i najefikasniji način izbeljivanja zuba i ono može biti lasersko, svetlosno ili kućno.

Lasersko i svetlosno beljenje zuba koristi svetlo kao aktivator kiseline i ubrzava njeno delovanje. Na ovaj način efekat izbeljivanja zuba se postiže u roku od sat vremena i kontrolisano je od strane stomatologa.

Kućno izbeljivanje zuba podrazumeva upotrebu silikonskog treja-kašike u koju se stavlja sredstvo za beljenje niže koncetracije. Ono zavisi od samog pacijenta i učestalosti njegovog nošenja treja. Potrebno je nositi trej 4 sata dnevno kako bi se postigli željeni efekti.

Kako bi se odlučili i izabrali najbolji način za izbeljivanje zuba, zakažite pregled u nekoj od Ionickiss ordinacija. A da bi održavali blistavi osmeh, preporučujemo jedinstvenu Ionickiss četkicu za zube.